Miksi kannattaa palkata hääkuvaaja?


Tässä syitä, miksi sinun kannattaa palkata ammattikuvaaja ja miksi kannattaa kahdesti miettiä, ennen kuin pyydät perheenjäseniä tai ystäviä kuvaajaksi.
1. Valokuvaus on paljon enemmän kuin pelkkä kamera
Samalla tavalla kuin taiteilija käyttää pensseliä, puuseppä käyttää vasaraa ja kirjailija kynää, ovat nämä vain välineitä, joilla luodaan mieleenpainuvia luomuksia. Haluat varmasti kuvaajan, jolla on kokemusta kuvaamisesta eri valossa ja myös hankalissakin olosuhteissa. Hyvä kuvaaja on kehittänyt taitojaan ja osaamistaan vuosien varrella ja tämä takaa, että koko hääpäivä tulee kuvattua johdonmukaisesti.

2. Amatöörikuvaaja teettää sinulle enemmän työtä
Ammattivalokuvaaja tietää etukäteen minkälaisia kuvia kannattaa ottaa ja missä pitää olla tietyllä hetkellä, jolloin voit rauhallisin mielin nauttia hääpäivästä. Kuvaukset pitää olla hyvin etukäteen suunniteltu, ettei mikään tärkeä hetki jää kuvaamatta.

3. Mitä jos …
Mitä jos tekniikka pettää ja kamera tai tietokoneen kiintolevy hajoaa? Pahimmassa tapauksessa sinulla ei ole häistä yhtään kuvaa. Ammattivalokuvaajalla on katastrofin varalle suunnitelma B, sillä kuvauksen kannalta kriittiset komponentit on varmistettu (kamera, linssit, salamat, muistikortit, kovalevyt). Amatöörikuvaajalla varmistukset on harvemmin mietittynä ja jossain vaiheessa tekniikka kuitenkin pettää.

4. Sinulla on vain yksi mahdollisuus
Hääpäivän kuvaamiseen on vain yksi mahdollisuus, joten jätä se luotettavan kuvaajan vastuulle. Kun hääpäivä on ohi, muistojen lisäksi jäljelle jää kuvat. Varmista, että nämä ovat positiivisia muistoja ja kuvien pariin on mukava palata pitkänkin ajan jälkeen.