Vinkkejä hääpäivän suunnitteluun


1. Kello käy!

Mitä aikaisemmin suunnittelun aloittaa, sen parempi. Suomen suvi on lyhyt, eikä sopivia viikonloppuja ole kovin montaa valittavana. Vihkikirkkoja ja hääpaikkoja varataan jo vuotta aikaisemmin, joten liikkeellä pitää olla hyvissä ajoin.

2. Hanki kalenteri

Kun hääpäivä on valittu, on kalenteriin hyvä merkitä päivämääriä, joihin mennessä tiettyjä asioita pitää olla tehtynä. Hääpäivä kannattaa ilmoittaa vieraille hyvissä ajoin Varaa hääpäivä kalenteriisi-ilmoituksella.

3. Hääbudjetti

Ole realistinen rahan suhteen. Kaikilla ei ole varaa järjestää näyttäviä elokuvahäitä, eikä kaikkia haaveita voi toteuttaa. Sopikaa budjetista yhdessä ja ainakin yrittäkää pysyä siinä. Laittakaa asiat tärkeysjärjestykseen ja jos budjetti näyttää ylittyvän niin listan viimeiset kohdat vedetään yli.

4. Häiden teema

Netti on pullollaan hääideoita ja näiden läpikäynti saattaa aiheuttaa päänsärkyä. Aina ei tarvitse mennä suositusten ja trendien mukana. Parasta on, jos häistä heijastuu teidän oma tyylinne. Kirjoita ensin omat ajatuksesi paperille ja kun törmäät netissä uusiin ideoihin, niin pystyt helpommin arvioimaan jos ne sopivat mukaan.

5. Suunnitelma B

Jos häät on tarkoitus järjestää ulkona, niin mitä tehdään jos vettä sataa kaatamalla ja ukkostaa? Mitä jos hääauto hyytyy tienposkeen? Yllätyksiä sattuu ja kaikkeen ei voi varautua, mutta pienellä suunnittelulla pahimmat sudenkuopat on vältettävissä.

6. Hanki hääkoordinaattori

Jos häiden järjestäminen tuntuu liian stressaavalta, hanki hääkoordinaattori. Hän varmistaa puolestasi, että kaikki sujuu suunnitelman mukaisesti ja voitte itse nauttia hääpäivästä perheen ja ystävien kanssa.

7. Tee hääpäiväksi aikataulu ja yhteystietoluettelo

Morsian ja sulhanen eivät välttämättä tiedä kaikista hääjärjestelyihin liittyvistä asioista, sillä usein järjestelyistä vastaa esim. kaaso ja bestman. Hääpäivänä useammalla ihmisellä olisi hyvä olla tulostettuna yksityiskohtaisen aikataulu sekä tavaran- ja palveluntoimittajien yhteystiedot. Toimittajaluettelossa pitäisi olla yrityksen nimi, vastuuhenkilö sekä puhelinnumero, jotta kadoksissa oleva palveluntoimittaja pystytään tarvittaessa nopeasti paikantamaan.

8. Ja tietenkin muistakaa pitää hauskaa!