Vinkkejä muotokuvaukseen valmistautumiseen


Muotokuvasarja Vakka-Suomen Voiman toimitusjohtajasta Jarmo K. Lahtisesta.

Vaatteet ja värit

Valitse asuste, jota käyttäisit tavatessasi parhaan asiakkaasi. Jos olet epävarma, valitse useampi asuste. Yksiväriset ja neutraalit sävyt toimivat parhaiten. Vältä kirkkaita värejä ja levottomia kuvioita. Jos hiukset ovat pitkät, niin asusteen olisi hyvä olla erivärinen kuin hiukset, sillä ne ”katoavat” helposti asusteen väriin. Kirkkaista väreistä voi olla hyötyä, kun muotokuva laitetaan esim. online hakemistoon, jossa on paljon samantyyppisiä kilpailevia kuvia.

Klassinen pukeutuminen

Klassinen ja konservatiivinen vaatetus on aina tyylikäs, eivätkä muodin muutokset vanhenna kuvia. Virallisessa muotokuvassa käytetään puvun takkia/jakkua ja epävirallisemmassa kuvassa voidaan olla ilman takkia tai kravattia. Sopivan kokoiset vaatteet ovat tärkeitä – älä käytä paitaa tai pukua, joka on liian iso tai liian tiukka.

Pidä asiat yksinkertaisina

Taiteilijat ja luovissa ammateissa olevat henkilöt voivat pukeutua vapaammin korostaakseen omaa persoonallisuuttaan (hatut, huivit, korut). Yksinkertaisia ja hillittyjä koruja voi käyttää. Jos käytät silmälaseja suurimman osan ajasta, kannattaa niitä käyttää muotokuvassakin.

Hiukset ja meikki

Ennen kuvausta naisten kannattaa tehdä ”normaali” meikkaus ja kuvauksen aikana korjata sitä tarpeen mukaan. Älä ota uutta hiustenleikkuuta tai vaihda meikkaustyyliä, johon et ole vielä tottunut.